Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.

Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Upozornění o výpadcích - IPv6 Tunel pres HE
- Od tr3027 Dne 2015-11-25 11:01
Dobry den,

za poslednich par dni mi chodi skoro kazdy den mail s upozornenim na vypadky v odesilani dat. Az na vyjimky je vzdy vybadek uColectu 0 hodin a jen Firewall "hapruje" (vzdy 5-17 hodin). Nemel jsem bohuzel cas to resit driv, tak mi stihlo naskakat asi 100 hodin vypadku...

Zjistil jsem, ze vypadky naskakuji vzdy jen kdyz je nahozeny HE tunel. Ve /var/log/messages mi pak co hodinu naskakuje v pri aktivnim tunelu hlaska err logsend[]: curl: (35) Unknown SSL protocol error in connection to api.turris.cz:443 . Drive se mi tenhle problem neobjevoval. Je faktem, ze mam od nedavna jinou verejnou IP a tudiz i novy HE tunel, nicmene IPv6 je nakonfigurovane stejne jako predtim a samo o sobe take funguje (mj. nebezi.cz mi bezi :grin:)

Ve foru ani v dokumentaci jsem ted na rychlo nedohledal blizsi info, ale mam pocit, ze se to tu uz nekde resilo. Nevite prosim nekdo:
* v cem by mohl byt problem?
* A jelikoz sber dat jako takovy bezi (uCollect ma az na vyjimky vzdy nulove vypadky), je korektni, ze se mi vypadky Firewallu pocitaji do celkovych vypadku odesilani dat?

Prozatim jsem to "vyresil" uplnou deaktivaci IPv6, nicmene radeji bych se dopracoval nejake "opravdoveho" reseni problemu nez pouze odstranovani nasledku ...

Predem dekuji za info / rady !
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Upozornění o výpadcích - IPv6 Tunel pres HE