Zdravím,
stáhl jsem luci-app-transmission,transmission-daemon, a na PC transmission remote GUI.
Bohužel nevím jak dál.Zkoušel jsem různá nastavení, ale bohužel neúspěšně.
Budu rád za každou radu, nejlépe nějaký návod ktery jsem nenašel.
Ahoj,
když se zeptáš na konkrétní věci, tak se bude pomáhat o hodně lépe :)
Takže, co ti nefunguje? Co chceš aby fungovalo a jak?
Na PC se nemůžu připojit.
Nevím jak dál.
A vlastně ani nevím jak to má fungovat. Předpokládám že na Turrisu to bude stahovat, a přes PC to budu ovládat.
Takže bych potřeboval nějaké polopaticke vysvětlení.
Disk jsem namoutovat zvládl.
Děkuji za rady
V PC se ovládá přes aplikaci Transmission Remote GUI
Zdravím.
Transmission běží k mé spokojenosti, ale potřebuji se k ní připojit z WANu.
Samozřejmě mám veřejnou IP a průchozí nasměrované porty.
Potřeboval bych poradit, jak nastavit Turrise, abych se mohl s Transmission remote GUI připojit k Transmission na Turisu odkudkoli z internetu.
Děkuji.
Stačí v LuCI v nastaveni Transmission povolit RPC, případně zaškrtnout "RPC whitelist povolen", a do "RPC whitelist" zapsat povolené IP (jednotlivé IP oddělené čárkou a bere to i * např. "127.0.*,192.168.0.*,11.22.33.44") nebo alespoň "RPC ověřování vyžadováno" ať se ti tam nedostane nikdo cizí.
RPC povoleno mám, jinak bych se nepřipojil ani z vlastní sítě.
Potřebuju se připojit k Transmissi zvenku, z WAN a whitelist nechci používat, protože nikdy nevím, jakou IP bude mít stroj, z něhož se budu připojovat.
Jde mi o to, jestli nemusím někde udělat potřebnou dírku do firewallu, nebo někde povolit připojení z WAN... Přístupová práva si ošetřím RPC autentifikací.
Nebo mám do whitelistu zanést svoji veřejnou IP?? To asi ne?
Díky za další rady...
Aha takto - v lokalu funguje, v tom případě by mělo stačit povolit pouze daný port z WANu. Je to v záložce "Pravidla síťového provozu" v nastavení firewallu . Stačí zadat daný port co je nastaven v RPC v bloku "Otevřené porty na routeru". To by mělo být vše - pak už by to mělo fungovat.
Když si přístupová práva pořešíš RPC autentifikací, tak whitelist nepovoluj a nic do něj nezadávej.
Funguje perfektně.
Díky!
Whitelist bych stejně neřešil z výše uvedených důvodů...