Zdravím.
Připojil, naformátoval jsem sd kartu a bádal jak na ni ukládat co nejvíce dat, abych 'šetřil' vnitřní paměť. Narazil jsem na tento balík 'block-mount'.
Používáte ho někdo?
V nastavení LuCI, v přípojných bodech jsem dal kartě Použít jako kořenový souborový systém, ale nezdá se, že by systém na kartu něco zapisoval.
Nebo jak nejlépe udělat, aby pro často ukládané soubory systém používal SD ?
edit: nikdo mě nepostrčí? chtěl bych mít tohle pořešené, než se v tom začnu víc vrtat, instalovat atd., dá se změnit cesta instalace balíčků, použít sn, ale jestli to nejde nějak 'globálněji'.
tak už vůbec nevím, spousta pokusů, spousta restartů, návrat do továrního nastavení, a zas spousta ...
přitom návody jsou jednoduché a jasné,
sd připojím, ale ne jako '/overlay' nebo '/'
'/etc/config/fstab'
config 'global'
option anon_swap '0'
option anon_mount '0'
option auto_swap '1'
option auto_mount '1'
option delay_root '5'
option check_fs '0'
config 'mount'
option target '/overlay'
option uuid 'xxxxxxxxxxxxx'
option enabled '1'
tohle mi nevypíše:
root@OpenWrt:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 2758072 118004 2501828 5% /
/dev/root 2048 2048 0 100% /rom
tmpfs 63340 76 63264 0% /tmp
/dev/mmcblk0p1 2758072 118004 2501828 5% /overlay
overlayfs:/overlay 2758072 118004 2501828 5% /
tmpfs 512 0 512 0% /dev
Tak vzdávám tento nerovný boj. Nepřišel jsem na to jak připojují paměti.
A jelikož tohle nikdo nezkoušel, je to asi blbost. Chápu, že to mají na turrisu nějak pozměněné, ale nevím jak.
Mohl mi někdo napsat, třeba: Seš úplně bl...\ ! Takhle to nejde....
No nic.
Děkuji.
Děkuji za reakce.
Uznávám, že to velká výhoda není. Turris má opravdu jinak řešené úložiště, nepochopil jsem ani jak, ani kde se načítá.
Takže na kartu ukládat data, možná i přesměrovat instalaci balíčků.
Jinak v Luci, přípojné body je checkbox použít jako root, což přepíše fstab - option is_rootfs '1', což je sice zastaralý příkaz, ale asi by fungoval.
Ještě otázka: Ukládají se logy jinam než do /var respk. 'ram'? Jde mi o jejich dohledání po výpadku, restartu...
Děkuji.