Já bych měl 2 návrhy na rozšíření - uživatelské vylepšení - routeru Turris
1) vytvořit cosi jako packet stateful inspection - představoval bych si to tak, že by někde (např. ve Forisu) vznikla stránka, kde bych si nastavil, že nechci z WAN do LAN stahovat ty a ty typy souborů (např. bych si blokoval stahování všech *.exe)
2) vytvořit v dokumentaci podrobný uživatelský návod pro zprovoznění webkamery - router běží stále a myslím, že by bylo vhodné jej využít pro monitoring prostor (určitá část bytu, zahrada, vchod do domu, kancelář apod.). Určitě by bylo dobré k tomu vytvořit i nějaké webové rozhraní, ve kterém by se nahraný záznam dal přehrát a případně i uložit jako video (příp. jako obrázek).
Klidně i s doporučením vhodného (tím myslím otestovaného) hardware - takový seznam podporovaných a funkčních webkamer
Obecně mi chybí možnost rozjet si na Turrisu svůj vlastní webserver (vím, že to obecně jde, ale nejsem tak Linuxácky zdatný, že bych to bez podrobného a pro Turris konkrétního návodu zvládnul - navíc na Turrisu už dva weby běží (Foris a Luci), tak bych je nerad nějak znefunkčnil) - já bych ho třeba využil na interní web pro LAN, kde bych měl schované např. webové záložky, které bych využil ve všech používaných prohlížečích na všech počítačích v LAN.