Dobry den,
nedavno jsem si poridil domu Synology NAS DS214, od ktereho jsem si sliboval, ze na nej budu moct zalohovat data z meho PC a vyuzivat ho jako medialni centrum. PC jsem na Turrise napojil kabelem 5e misto wi-finy a pro pripojeni NASe s Turrisem jsem pouzil dodany kabel od Synology taktez verze 5e. Bohuzel jsem dosud nebyl schopny protlacit pres kabely vetsi rychlost nez 10-12 MB/sec, trebaze jsem ocekaval rychlost aspon 60 MB/sec (nemluvim vubec o teoretickych rychlostech, ktere Synology ukazuje na svem webu (az 110 MB/sec)). Ve Windows 7 je sit nastavena korektne an 1 Gb/sec:
V Synology to vypada taky OK:
Ted jsem si ale vsiml, ze v systemovem logu se v case, kdy jsem pravdepodobne (musim jeste dneska overit, az budu doma u zeleza) kopiroval vetsi soubory z PC na NAS, objevily tyto hlasky (v logu jich je neurekom a obedve se opakuji co minutu a hlasky konci +/- v case, kdy jsem prestal s kopirovanim):
2014-09-17T19:47:01+02:00 notice vnstatd[4008]: Traffic rate for "eth0" higher than set maximum 100 Mbit (60->825, r1317 t20), syncing.
2014-09-17T19:47:01+02:00 notice vnstatd[4008]: Traffic rate for "eth1" higher than set maximum 100 Mbit (60->825, r23 t1303), syncing.
Muzete mi potvrdit, ci vyvratit, jestli toto muze zpusobovat pomalost vnitrni site? A pripadne, kde mohu zmenit nastaveni v Turrisu, abych konecne zrychlil prenos dat?
Uz jsem zkousel reinstalaci ovladaci sitove karty a v planu mam jeste pripojeni PC naprimo k NASu bez Turrise a pripadne nabootovat PC do live distribuce Linuxu a zkusit prenos dat z Linuxu na NAS pres Turrise a pak naprimo. Kabel se jevi v poradku, protoze jsem zkousel pres ten stejny kabel prenest data z firemniho notesu na NAS a rychlost byla znatelne lepsi (cca. 40-50 MB/sec).
Dekuji predem za navedeni spravnym smerem, pripadne za inspiraci, na co se zamerit. Jako posledni moznost bych videl reinstalaci PC, ale tomu se chci vyhnout.