Zdravím,
nejsem si jist, jestli vše úplně přesně popíšu a zda-li mě bude pochopeno, ale zkusím to popsat nějak srozumitelně. Momentálně mám na turris nasměrovanou veřejnou IP, z turrise jde kabel do serveru. Na tomtu serveru mám nainstalováný tento(
http://www.opengamepanel.org/news.php) control panel. U CP je taktéž deamoon (agent), který startuje servery a kontroluje, zda-li servery běží. Pokusil jsem se tedy spustit server na hru counter-strike 1.6. přesměroval jsem porty a vše běželo, ovšem v control panelu jsem viděl lokální IP (192.168.1.x - z venku byl server dostupný), což rozhodně nechci a chtěl bych vidět právě mojí veř. ip, přímo ve webovém rozhraní tohoto control panelu. Pokud jsem na turrisu povolil port agenta, aby mohl komunikovat z venčí a nastavil v cp mojí veřejnou IP, tak si counter-strike nedokázal vzít veřejnou IP/port a hlásil že je tento port již obsazen.
Nastavení vypadá takto -
Pokud jsem všude nastavil veřejnou IP a povolil port pro agenta, tak vše fungovalo, ale servery si nedokážou vzít port. Pokud nastavím lokální a do IP adres přidám mojí veřejnou zvlášť, popř. přímo u parametrů dané hry, tak nastane stejný problém i s povoleným NATem v CP. Zkoušel jsem do firewallu přidat parametr pro přesměrování veškeré komunikace právě na ten server, ovšem taktéž se nic nezměnilo. Dříve jsem tento CP používal běžně na dedik. a VPS serverech od různých poskytovatelů a nikdy nebyl problém. Zkoušel jsem si hrát i s iptables přímo na serveru, ale taktéž se nic nezměnilo. nejlepší by bylo, kdyby se na to někdo kouknul přes vzdálenou plochu, protože takto toho stejně moc nevysvětlím a už jsem z toho fakt zoufalej.
Bohužel sítě nejsou můj šálek kávy, takže to opravdu nedokážu nejlépe vysvětlit, snad mě ale někdo pochopíte a nějak tento problém společně vyřešíme.
Děkuju.