Hezký den,
bude prosím možné, aby stávající majitel první verze routeru Turris získal nově připravovaný ADSL modem SMRT?
T.H.
Na konferenci Internet a technologie, kde byla SMRT poprvé představena, bylo zástupci CZ.NIC sděleno, že prvotně se budou ADSL/VDSL bridge vydávat a přidělovat majitelům druhé generace routeru Turris. Až zbytky, které eventuelně zůstanou, budou přidělovány ostatním. Zbytky pravděpodobně budou (ne každý, kdo má router Turris, je připojen přes ADSL/VDSL). Takže - kdo si počká, ten se dočká
Teď to chce jen nějaký marketingový tah vyměň starý za nový
Toho bych se neobával - čekajících zájemců ve frontě na Turris je dost a dost.
Hlavně by bylo dobré kdyby se zájemci z řad vlastníků v1.0 mohli někde registrovat - osobně bych se rád zbavil svého Huawei EchoLife ...
Nápodobně, v ten comtrend nemám moc důvěru, v minulosti už se 2x odporoučel...
Souhlasím, stejně jako byla předregistrace Turrisu bych se nyní přimloval za předregistraci SMRT pro majitele Turrisu 1.0.
Jak poznám jakou mám verzi Turristu a případné informace o ADSL/VDLS modemu jsem schopen někde najít? Taky jsem vlastníkem Comtrendu a modem je opravdu strašný.
Router Turris budete mít pravděpodobně 1.0, to proto, že verze 1.1 je teprve ve výrobě a začne se distribuovat na přelomu roku (takže prakticky až začátkem roku příštího tj. 2015). Mohu se zeptat (jen ze své čisté zvědavosti), proč považujete ComTrend za strašný?
2x výměna vždy uznána reklamace a aktuálně pozoruji že se seká a odpojuje se nastaven v režimu pouze modem vše ostatní dělá Turris včetně Wondershaperu bez kterého by bylo VDSL nepoužitelné. Vše zálohováno na UPsce a délka vedení k Dsl ústředně 750m a i podle technické podpory kyslíku dochází k problémům na modemu.
Zdravím,
Pochopil jsem správně, že stávající HW Turrisu půjde o ADSL modem rozšířit ?
Je to deska do miniPCIe ?
Děkuji.
Díky za info a rovnou se zeptám. Kde si mohu zažádat o SMRT. Vycházím z této větičky ve zprávě "...Dvě stě bude náhradních, případně budou zpětně dodány uživatelům starších Turrisů..."
Myslím, že zatím není možné zažádat nikde. Vyděržaj, pioner :-)
Děkuji za snahu mi odpovědět, přesto bych však velmi uvítal stručnou a aktuální informaci od někoho z členů týmu.
Opravdu není možné zatím požádat. Až bude vše připravené, současné majitele Turrisu oslovíme, zda mají o modem zájem. Pravděpodobně bude také jeho používání opět vázáno nějakou smlouvou, ale na detaily je zatím brzo, takže poprosíme o strpení.
Jen přidám svůj hlas.
Zájem určitě bude (také řeším určité nedostatky se současným modemem v bridge režimu)
Dík
Zdravím,
Podle všeho mne začíná můj více jak 6 let starý doposud spolehlivý modem Vigor odcházet a tak se ptám, jakou mám šanci získat v dohledné době S.M.R.T.
Děkuji za odpověď.
V současné době nulovou. Původní projekt modemu SMRT je mrtvý; modemy nedostávají ani majitelé Turrisů 1.1.
To je škoda, dají se o tomto rozhodnutí zjistit nějaké podrobnosti?