Připravil jsem vizualizaci Turrisu a baťůžku - od teď prostě "rack". Typ děrovaného plechu a cena není známá - je to pouze představa.
Rack má výšku 2 modulů. Výška Turrisu cca 38mm. Výška 3.5" disku je 26mm. Obecně se chci hrabat jen v Racku, z Turrisu jednou vyvedu kabely a nikdy nic více.
Jako největší překážku vidím v chlazení pomocí přenosu tepla pomocí "kostky na case" - co když odejde větráček a jestli je vůbec možné větráčkem uchladit kostku. Turris opravdu hřeje a nenašel jsem info o tom, že by se měl kdyžtak vypnout pokud by se přehříval.
Jaká varianta se vám líbí více a případně na co jsem zapomněl?Varianta 1 - Turris nahoře - je nutné zvýšit kryt kvůli SATA kabelům a rozumně je vyvést ven
- chlazení je realizováno kostkou, netroufnu si chladit pouze větráčkem (co kdyby umřel) v případě zvýšení krytu - napadlo mě dát nad kostku další kostku a požádat CZ.NIC o další žvýkačku
- v případě potřeby jít do racku nutné rozebrat sestavu (chci do prostoru přesunout Raspberry)
Varianta 2 - Turris dole + veškeré SATA/GPIO kabely řešeny prostupy mezi moduly
+ snazší realizace chlazení
- je nutné sehnat delší pigtaily a bohužel 25cm by nestačili (antény přesunuty do vyššího modulu)
Varianta 3 - Turris nahoře s bočním krytem - problém s chlazením (viz. varianta 1)
- návrh nezohledňuje změnu výšky krytu
- není to tak pěkné
+ pravá část zakrývá kabely z Turrise, může obsahovat větráček - airflow po stranách krytu
Varianta 4 - Turris uvnitř + case na míru, variabilita
- vyřešit chlazení
- vyřešit čelní panel
- vyřešit vnitřní rozdělení skříně
- cena