Dojmy:
1. Relé cvakají, doporučuji nahradit nějakými SSR (Omron -
http://eu.mouser.com/search/refine.aspx?Ntk=P_MarCom&Ntt=101519238).
2. Co se týče událostí, protokol je docela v pohodě, není problém ho zparsovat a reagovat na události, ale co se týče změny stavu, tak co to proboha tohle: TX ENROLL:E PGX:X PGY:Y ALARM:A BEEP:BBBB ? Proč se musí vždy nastavovat stav všech věcí, jsem omezen na dvě relé a nemohu vyčíst aktuální stav? To je tedy úžasný návrh, nebo něco míjím?
3. Ovladače mi přijdou pro ovládání gadgets docela k ničemu, se čtyřmi tlačítky se nedá nic moc navrhnout, pro začátek by to mohlo umět aspoň dlouhé/krátké stisky a zrušil bych ty obrázky. Do budoucna bych navrhoval něco takového:
http://img.archiexpo.com/images_ae/photo-g/home-automation-system-remote-control-53868-2133185.jpg4. Bylo by dobré mít modul ovladače jako malou komponentu připojitelnou přes GPIO například k Arduinu/Raspberry PI, aby lidé mohli konstruovat vlastní ovladače, dovedu si pak přestavit vzít nějaký off-the-shelf ovladač a ten modifikovat. Celkově by bylo asi dobré mít OASIS komponentu, dala by se pak integrovat do různých domácích řešení.
5. Chce to otevření firmware minimálně pro Turris Dongle.
Testování:
Napsal jsem si parser událostí a mohu teď reagovat na událost a stisky tlačítek na ovladačích, ovládat jimi relé, LIFX žárovku atd.
Dotazy:
1. Jak silný má zvuk ta siréna? Nechci to pustit, abych neohluchl.
2. Jak přinutit termostat, aby informoval o změně teploty?
3. Má jablotron nějaký bezdrátový zvonek (ne sirénu)?
Co jsem zatím využil:
2 x AC-88 na spínání lamp
2 x RC-86K na ovládání spínání lamp, LIFX žárovek
JA-83M na detekci otevření dveří
TP-82N
Co bych rád využil:
Rád bych využil AC-82 na ovládání světel, ale dokud dongle neumí ovládat více relé, tak je to k ničemu, ideálně bych potřeboval ovládat tak 8 relé aspoň.
Plánuji umístit JA-83P do místností pro detekci pohybu.
Jak to ovládám?
Na Turrisu mi běží ser2net, tím zprostředkovávám rozhraní Turris Dongle do sítě.
Na domácím serveru mám v NodeJS napsaný server, ktery se přes telnet připojuje k Turrisu, reaguje na eventy a umí odesílat stavový příkaz.