Dobrý den.
K routeru mám přes USB 3 port na přední straně připojený USB 3 externí disk. Když tento disk připojím k počítači s USB 3, běžně dosahuji rychlosti přes 100 MB/s při kopírování velkých souborů. Když ale disk připojím k Turrisovi, rychlosti jsou výrazně nižší, i když je to připojené přes přední USB 3 port a počítač je připojený k routeru přes gigabitovou LAN.
Disk je naformátovaný na NTFS a použila jsem návod pro připojení ze stránek Turris
https://www.turris.cz/doc/navody/domaci_nas. Při kopírování z disku do PC dosahuji rychlosti kolem 50-55 MB/s u velkých souborů (několik GB), což by ještě šlo, ale i přesto jsem čekala víc. Při kopírování z PC na disk je to ale ještě výrazně horší, dosahuji rychlosti jen kolem 18 MB/s, což jsem tedy čekala velmi výrazně víc.
V čem může být problém? Je to tím, že disk je naformátovaný na NTFS? V počítači by problém určitě být neměl, je to poměrně hodně výkonný notebook HP EliteBook 2570p s Core i5-3360M, 8 GB RAM, 2x SSD (originál HP 180 GB SSD + Intel 520 180 GB místo mechaniky) a síťovou kartou Intel 82579LM. Operační systém je Windows 10 Pro x64.
Nějaký nápad?