Díky tohle vypadá dobře, jen dotaz: Jak editovat soubory v PuTTY. Jsem přihlášen jako root, ale při zadání /etc/config/firewall mi to vyhodí Permissions denied. Díky za radu!
Díky, pomohl jsem si přes WinSCP.
Oba přístupy jsou trochu extrémy. Vi je pro začátečníka velmi nepoužitelné a WinSCP je jako jít na mouchu s bazukou.
Pro jednoduché editování textových souborů přes konzoli je úživatelsky docela přívětivé nano
.
Od Pillowrecker
Dne 2015-11-04 19:08
Upraveno 2015-11-04 19:29
Možná je WSCP na takovou mouchu zbytečná bazuka, ale co jsem potřeboval jsem udělal, takže výsledek je stejný :) Každopádně díky za tip, člověk se pořád něco učí.
Od Pillowrecker
Dne 2015-11-04 12:01
Upraveno 2015-11-04 12:11
Tak tohle zabralo, ale začalo se mi to tlouct s vlastním pravidlem v iptables. Neustalále mi straší v tom poli "Firewall - Vlastní pravidla", přestože jsem tam několikrát mačkal Reset, pole vymazal a restaroval firewall.
I při výpisu iptables -L je tam to vlastní pravidlo pořád. Jak to dám pro boha pryč?
EDIT: Vyřešeno vymazáním obsahu /etc/firewall.user
Děkuji, už všechno chodí jak má...
Tak nevím co dělám blbě:
config rule
option name 'PS4 Timed Blocking'
option src lan
option dest wan
option src_mac B0:05:94:xx:xx:xx
option start_time 16:00
option stop_time 20:15
option weekdays 'mon tue wed thu fri sat sun'
option target REJECT
ale stejně se mi v 17:00 (tj. 16:00 UTC) od netu neodstřihne. Přitom když změním po té 17:00 čas ručně třeba na 11:30, pravidlo se po restartu firewallu okamžitě použije, zablokuje přístup a ve 21:15 se správně neaktivuje a PS4 opět pustí. Co dělám blbě?