Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.

Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Aktualizace na verzi 2.7
- - Od commar (>>) Dne 2015-11-25 11:23
Aktualizace proběhla bez problému, pocitově se mi zdá LuCI svižnější.
Bohužel přetrvává problém s vypnutou službou miniDLNA po restartu a
nulové hodnoty u položky Stav miniDLNA.

Možná je to jen u mě, prosím o ověření.
Nadřazený - Od Michal Dne 2015-11-25 12:01
Restart to nechtělo, bez restartu miniDLNA funkční. Tak jsem to restartoval a miniDLNA jsem musel spustit znovu.
Nadřazený - - Od Jan Čermák (>>) Dne 2015-11-25 13:12 Upraveno 2015-11-25 13:15
Verze miniDLNA v našem repozitáři je aktuální verze z upstreamu, ve které je podle reakce Ondry Caletky problém už opraven. Chtělo by to tedy zjistit, co je příčinou, a problém případně hlásit jako issue v upstreamu.

Zajímavé také je, že mám nasazený jeden Turris u rodičů, ze kterého přes miniDLNA streamují média do televize, a za celou dobu jsem problémy s (ne)spouštěním služby nezaznamenal - běží stále bez ohledu na restarty a aktualizace.

Edit: Je to možná hloupá otázka, ale máte minidlna v rc.d? Tzn. ne že pouze běží, ale že se pouští při startu. Toho se docílí spuštěním /etc/init.d/minidlna enable nebo "povolením" v seznamu služeb v LuCI.
Nadřazený - - Od commar (>>) Dne 2015-11-25 13:32
Ano, v rc.d mám, @s50minidlna, datum Nov 25 a čas 11:10, takže asi aktualizovaný.
Ano, už se to řešilo ve vlákně které uvádíte. Stále ale po každém restartu mám minidlna nefunkční a v LuCI se objevují jen nulové počty souborů.
Co s tím?

EDIT: je jedno jestli to spouštím ručně nebo přes LuCI, po restartu neběží...
Nadřazený - - Od Charon351 Dne 2015-11-26 09:44
sorry ale hovno je opraveno,
prave jsem se doval do /usr/lib/lua/luci/controller/minidlna.lua a je to furt po staru
pritom jak to opravit je zde https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?pid=6073#pid5553   muvim o tech nulovych poctech souboru

jinak ten start a pripadne aby mi fungovaly restarty

jsem vyresil tak ze do /etc/rc.local jsem pridal

ln -s /var/run/minidlna/minidlna.pid /var/run/minidlna.pid

jde o to ze minidlna zmenilo umisteni pid souboru jenze uz se s tim v init scriptu nepocita
Nadřazený - Od commar (>>) Dne 2015-11-26 10:26
já vím, stále používám vaší opravu a jsem stejně rozzloben, řeším to od verze 2.1
a nic se neděje...
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2015-11-25 13:33
Já mám s MiniDLNA úplně stejné problémy po aktualizacích a restartech jako kolegové - vždy po aktualizačním restartu musím právě příkaz "/etc/init.d/minidlna enable" pouštět.
Nadřazený - - Od NONES (>>>) Dne 2015-11-25 20:07
Dnes jsem opět ověřil, že ani po aktualizaci na Turris OS 2.7 se situace nemění - MiniDLNA po update OS neběží, je třeba spustit /etc/init.d/minidlna enable - aktualizace OS ho vždy přenastaví na disable.
Vlastní MiniDLNA se chová stejně "blbě" - tj. nezobrazuje počet audio, picture a video souborů, resp. ukazuje u všech číslo 0, což není pravda.
Do LAN sítě ale MiniDLNA funguje, jak má - nabízí příslušné media soubory.
Nadřazený - - Od commar (>>) Dne 2015-11-30 08:31
Kolegové vyzkoušejte, asi ke změně došlo, po instalaci verze 2.7 jsem vše ZASE nastavil podle návodu kolegy CHARON351, https://www.turris.cz/forum/topic_show.pl?pid=6073#pid5553
o víkendu došlo u nás k výpadku proudu, nebyl jsem zrovna doma, po obnovení dodávky
vše naběhlo a miniDLNA běží a ukazuje správně. Takže k nějaké změně dojít muselo.
Nadřazený - Od Charon351 Dne 2015-12-01 08:52
Parada opravdu /etc/init.d/minidlna je upraven a obsahuje odkaz na pid file
tak ted jeste tu druhou upravu aby LUCI dobre parsovalo pocet souboru ikdyz to je vec bez ktere se clovek celkem obejde

takže 75% díky teamu turris
- - Od Elty (>) Dne 2015-11-25 21:38
Přišel email o provedení upgrade, ale bohužel vůbec nereaguje rozhraní Foris. Pokud se zadá přímo odkaz na LuCi,tak jede, ale Foris vůbec.
Nadřazený - - Od uzivatel1 (>>) Dne 2015-11-26 07:08
Potvrzuji stejné chování. Po smazání cache a cookies jede i Foris, a Luci stačí gateway IP. (OS LINUX - Chrome, Chromium)
Nadřazený - - Od Elty (>) Dne 2015-11-26 09:07
Mohu vědět, jak docílit smazání cache?
Nadřazený - - Od uzivatel1 (>>) Dne 2015-11-26 09:32
Nadřazený - Od Elty (>) Dne 2015-11-26 09:34
Aha, cache prohlížeče a ne Forise :grin: Takže je už vše v pořádku.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Aktualizace na verzi 2.7