Není náhodou předinstalovaný Wondershaper aplikace se shodným cílem? Jde o to jak všechno správně nastavit, aby to ve výsledku přineslo užitek. V této aplikaci mi chybí preference portů. Jde nastavit porty s nízkou preferencí, ale nikoliv ty s vysokou. Já bych potřeboval nastavit u VOIP nejvyšší prioritu.
U Wondershaper jsou u sítě jen 3 možnosti: LAN, WAN a WAN6. Předvolena byla WAN. Já jsem připojen pravděpodobně přes WAN6, takže jsem nastavil a došlo k mírnému zlepšení, ale pořád mám při
testu rychlosti a stability obrovský Bufferbloat (250-3000 ms!). Když snížím limity pro příchozí a odchozí rychlost pod měřené maximum (cca 85%), pak se vše zlepší (ale začátek přenosu stále pomalý a velký Bufferbloat), spíš však dojde k celkovému snížení přenosové rychlosti. Problém mám s kvalitou spojení, kdy je dlouhý ping na poskytovatelův server (rozdíl mezi pingy na mou IP a na IP prvního následujícího serveru v trase...)
Když aktivuji Smart Queue Management nepřinese to téměř žádnou změnu.
PS: nutno dodat, že po DSL jsem připojen na hraně možností (vzdálenost metalického vedení je asi 3800m) a sousedi dosahují běžně jen nižší rychlosti. Já mám okolo 2,5 Mb/s / 200 kb/s ať zvolím jakoukoliv rychlost u poskytovatele DSL.
Existuje pro takovéto zoufalce nějaké řešení? Pomohla by s rychlostí odezvy změna připojení na 4G LTE? Díky.