Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.

Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / NAS QNAP - problém s připojením zvenku
- - Od warcz Dne 2016-01-07 22:56
Ahoj, mám problém se připojit na NAS odjindud než z domácí sítě. NAS používá UPNP, na předchozím TP-linku bylo vše bez problemů. Zkoušel jsem nastavit i port forward na 8080 což je webové rozhraní NASua také nic. Budu rád za jakoukoliv pomoc.

Přikládám obrázek nastavení v NASu: http://screenuj.eu/gxZ
Nadřazený - - Od Elty (>) Dne 2016-01-07 23:04
Nebylo by vhodnější používat VPN, než se vše snažit procpat ven?
Nadřazený - - Od warcz Dne 2016-01-07 23:12
NAS má i mobilní aplikace pro správu a pro soubory a na to bych se chtěl taky dostat. A chci se na něj dostat odkudkoliv, navíc se na něj připojují i třeba rodiče (zaloha fotek) a proto to musí být jednoduché. + jsem začátečník a nevím si s nastavením VPN rady.
Nadřazený - Od Elty (>) Dne 2016-01-07 23:54
Tak hlavně, aby se tam nepřipojil i někdo nepovolaný. Návody na VPN jsou i zde na fóru a připojení zvládnou určitě i rodiče.
Nadřazený - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2016-01-08 12:24
Standardně jsou pomocí UPnP povoleny pouze neprivilegované porty s číslem 1024 a vyšším. Proto ty ostatní selhávají. Nicméně ruční přesměrování portu funguje určitě, takže spíš ukažte, jak jste se pokoušel nastavit to.
- Od palikv.mojeid.c (>) Dne 2016-01-08 07:47
Zdravím, nemám Qnap, mám Synology. Abych se dostal na Synology z venku, musím mu to povolit v nastavení sítě, kde nastavuji výchozí číslo portu pro http a číslo portu pro https a dál mu to musím povolit ve firewallu synology. No samozřejmě přesměrovat na routeru. Taky Synology nabízí quick connect, kde si zaregistruju e-mailovou adresu a potom se připojím mobilní aplikací přes quick connect.
A pokud jde o rodiče a zálohování fotek, určitě má, jako Synology nějaký photo station, kde se dá, alespoň u Synology na stavit práva tak, že z webu photo stationu si můžu vytvořit nové fotoalbum a uploudnout tam fotky. Když jim nastavíte práva pro čtení i zápis, budou tam moci fotky dávat. Tak to jde udělat tak, že pokud fotí mobilem, můžou si fotky rovnou ukládat do cloudu (já mám OneDrive a blackberry) a v Synology je balíček, který rovnou synchronizuje OneDrive se složkou na Synology.
- Od warcz Dne 2016-01-08 12:56
Všem děkuji, nakonec nebyl problém u mě, ale u poskytovatele. Připojovali nás teď na optiku a změnili mi tím IP adresu na neveřejnou. Takže jediné co bylo nutná nastavit bylo zapnout UPNP a nechat NAS poslat konfiguraci do routeru.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / NAS QNAP - problém s připojením zvenku