Na řízení rekuperace se také chystám.
Použiju desku s jednočipem a LCD displejem, podobnou ARDUINU, která bude vše autonomně řídit a do DOMOTICZ bude jen posílat naměřené hodnoty a reagovat na příkaz OFF/ON1/ON2/ON3...
Asi by vše šlo řídit přímo TURRISem, ale představa, že se třeba odpojí USB dongle a vše se v nejlepším případě vypne, se mi nezdá úplně v pořádku.
Již jednou takovou deskou ovládám tepelné čerpado a druhou nahřívání bojlerů z FVE.
DOMOTICZ se zatím po RS485 jen dotazuje na naměřené teploty, průtoky a příkony.
GATGETS používám jako alarm pro garáž, technickou místnost a kůlnu. Neni to žádná podřadná část baráku, protože v technické místnosti mám asi nejdražší věci v baráku
.
Termosty používám na řízení teplot přízemí a patra (jeden termostat jsem dokoupil). Spínají i přímo zásuvky se zapojenými čerpadly. DOMOTICZ jen načítá teploty a vykresluje grafy, takže nehrozí, že když se stane něco s TURRISEM nebo DONGLE,
tak že zde bude zima. (opět autonomní řízení)
Jako hlavní alarm zatím používám jeden starý a mám již nakoupeny komponenty na JA-100. Bohužel jsem se zatím k montáži nedostal.
Bylo by pěkné, kdyby Jablotron nebo někdo z NIC.CZ, naprogramoval podobné rozhraní jako je pro GATGETS.
Jde o možnosti použití senzorů a výstupů JA-100 ve skriptech třeba v DOMOTICZ.