V tomto příspěvku se pokusím reagovat na vaše poznámky uvedené v předobjednávce. Poptávka je po 94ks - dáme 100? Průměrná cena je 1433Kč což je dle mě OK, ale není to přesné (jsou zde započítány částky jako -1, 0, 5000 se specifickými požadavky nebo i 10000) nebo některé požadavky nebude možné splnit a tudíž tato částka zkresluje průměr.
Na všechny poznámky jsem neodpověděl poněvadž si myslím, že vše na co se ptáte najdete zde na fóru. Trošku mě mrzí přístup některých lidí, kteří mají velké požadavky a dají malou cenu a nebo si "nadiktují" podmínky za jaké to berou, ale už neřeknou jak to řešit a už ne reálnou cenu. Nemluvě o tom, že ne všichni "tazatelé" pročítali diskuzi
Situace se u mě změnila a peníze půjdou jinam - RACK si nepořídím poněvadž ani nebudu mít na SATA kartu a disky (zatím jedu na 2.5" hdd v USB3). Přemýšlel jsem, že bych projekt někomu přenechal, ale takovou poptávku jsem nečekal a je pro mě výzva tento projekt pro vás všechny dotáhnout do konce. A taky jsme zvědavý na EMKO Case a výrobu.
Rychlé shrnutí
- RACK neřeší žádné SW věci
- RACK bude mít vpředu otvor na 12cm ventilátor
- RACK i Turris bude oddělitelný, Turris bude mít sundávací horní kryt; RACK bude stejný, case pro Turris bude specifický dle verze routeru
- RACK - rozměry jsou dány šířkou Turrisu + 3cm na každé straně kvůli kabeláži, délka vychází z šířky ventilátoru + délka hdd coolerů + rezerva na kabely
- RAID si vyřešte dle potřeb
- chlazení a odhlučnění disků lze provést jakýmkoli chladičem do 5.25" pozice
- barva - bude se hlasovat o jedné, ale zkusím dotaz vznést na EMKO Case
- zdroj - snažím se řešit (cenově jsem stále někde kolem 1500+, navíc bude nutné pořešit napájení Turrisu a případně Raspberry Pi - řešil jsem to tady dříve), ale skoro nikdo se nezapojil a ani nenapsal orientační cenu
- zadní panel by měl být snadno nahraditelný bez zásahu do konstrukce - např. si budete chtít udělat vlastní vývody nebo zakončení kabelů pro snadné připojení periférií jako jsou čidla apod.
Pokud si přejete změnit objednávku tak mi napište na email, která naleznete na mém webu
http://www.vaclavpavek.cz. Jinak budu velmi rád vaše nápady a náměty na zlepšení které odprezentuji 25.2. v EMKO Case.
Vladan Laxa- pokud by se vešlo na výšku do 2U
- pokud by mělo přípravu na konverzi (uši) do 19" rack rozvaděče (chápu ale že takových exotů co by doma takto provozovali bude ještě mnohem méně než je cílová skupina)re: Racková verze se dělat nebude - jsem ochoten pomoci při výrobě další varianty
Josef Chmelík- Jelikož mám Turris 1.1 ocenil bych možnost vyvedení interních 2x USB 3.0 pomocí USB bracketu (možno vykuchat nějaký vyráběný).re: počítá se lehce upravitelným zadním krytem (bez zásahu do hlavní konstrukce) - na bracketem stále přemýšlím
Jan Doricak- Potreboval bych aby byl case fakturovan na firmu meho zamestnavatele bylo by to mozne?re: je to komunitní projekt a záleží jak se dohodnu s EMKO Case - třeba vše půjde přes jejich eshop
Emil Hašl- Uvažuji pouze o jednom max. o dvou discích 5.25" v NASu. Samozřejmě se musí vejít i zdroj a malý ventilátor.re: řešení zdroje je stále otevřené, bohužel se moc lidí do diskuse nezapojilo, jinak zatím počítám se zdrojem
http://www.emko.cz/produkty/spinane-zdroje/ac-dc/zdroj-fsp100-50ncab-6911Pavel Kosina- stačí case plastový, stačí na 2 pozice. Router v tom se plánuje jen jako deska (preferuji) nebo i s krabičkou (turris v origo plechovém krytu)? Díky. re: case bude kovový (na plast se musí dělat forma a vývoj by byl dražší), do RACKu se bude dávat pouze deska
peter- ako budete riesit raid? re: nebudu řešit, je to na každém uživateli (já osobně to budu řešit softwarově)
Martin- Bez zdroje to neberu, to je totiz polovicate reseni a za to neminim platit. Musi to byt all in one a s NEHLUCNYM chlazenim. To je mozna vice PODSTATNE nez zdroj uvnitr.re: jelikož jste uvedl cenu
-1Kč tak je mi líto, ale RACK není asi určen pro vás - mohl jste se zapojit na fóru nebo do poznámky napsat nápady.
Pavel Augusta- hlavně ať to má manuál jak propojit s routrem a kabely re: myslím, že to zvládnete i bez manuálu
Michal Landsman- Úplně nejhezčí by bylo, kdyby se samotný router nějakým způsobem vkládal dovnitř krabičky, aby nebylo vidno žádné "přilepení", tzn jen vlastně výřez pro přední stranu. re: bude se vkládat pouze deska (bude nutná demontáž), nejsem grafik a toto bylo pouze ilustrativní řešení
Michel- Mám zájem jen v případě, že půjde o provedení s 2x 5.25. Pro mě je verze s 4x zbytečně moc velká.re: bude jen jedna verze, pro mě je také veliká, ale do budoucna je zde hodně možností.
Michal Švec- Ještě by stálo za zvážení udělat ten rack nezávislý na Turrisu, myšleno neintegrovat router do racku. Tím pádem by mohl být rack menší a mohl by se dát např. vedle routeru, místo na sebe, a tak se vejít do nižšího prostoru.re: RACK i Turris půjdou oddělit, ale vždy bude Turris na RACKU. Je to i kvůli kabelům aby nedošlo k vytržení. Navíc větší šířka znamená více zabraného prostoru.