Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.

Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Problémy po restartu do továrního nastavení
- - Od DracoAn Dne 2015-11-16 17:35
Dobrý den,

objevil jsem pár problému, když jsem dal obnovení do továrního nastavení.

1. Nešla mi za boha nastavit wifi. Když ve Forisu zadám wifi, tak se žádné wifi připojení nezobrazuje. Pokud jsem přešel do Luci a  podíval jsem se na nastavení wifi v radio0 je 0%Bezdrátová síť je vypnuta nebo nespojena a v radio1 mám jinou wifi začínající s názvem Turris. Ani jedna se mi nedařila s provoznit. Po odstranění mi Forris přednastavil OpenWRT wifi a ta se nedala změnit. Takže wifi jsem nastavil tím, že jsem se musel přihlásit přes winscp a změnit nastavení wifi ručně. Teprve potom mi wifi začala fungovat.

2. Přestali mi zobrazovat diody. Sice je to fajn v noci, ale ve dne nevím co je zhavarované a v čem je problém. Konfigurační soubor pro nastavování zhasínaní a rožínání pro jistotu zmizel. Pak se mi kousla lan, takže jsem stejně musel provézt tovární (opět).

3. Nastavování všeho je chaoticky rozmístěno a uživatel Franta, Pepa by to asi brzo vzdal.

Dobrá rada na závěr. Když to funguje nešťourejte do toho a hlavně se vyhněte továrnímu nastavení.

S pozdravem

MArtin Heger
Nadřazený - - Od pavelhusek Dne 2015-11-20 11:33
Myslím, že by vám mohlo pomoci tohle https://www.turris.cz/doc/troubleshooting/obnova_systemu_z_sd.
Nadřazený - Od DracoAn Dne 2015-11-20 15:29
V pohodě mám zálohy jednotlivých nastavení, takže továrka u mne není problém. Jen upozorňuji na problémy, které by chtělo odstranit, ať vše funguje jak má a ne, aby to odradilo začátečníka v prvotním nastavením.
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / Problémy po restartu do továrního nastavení