Chtěli byste z Turrisu ovládat všechny spínací prvky v sadě (2x zásuvka a 2x relé) a vadí vám, že samotný dongle implementuje pouhé 2 výstupy? Vzhledem k tomu, že jak zásuvky, tak relé je možné spárovat přímo s klíčenkou nebo některým senzorem, jsem se rozhodl obětovat jednu z klíčenek a využít jí jako druhý vysílač.
Cílem je upravit klíčenku tak, aby bylo možné ovládat jednotlivá tlačítka pomocí GPIO pinů Turrisu. Uvnitř klíčenky najdeme malou 6V baterii a 4 tlačítka. Ta jsou zapojená proti zemi (GND) a přes 10k pullup odpor na Vbat. Protože GPIO Turrisu (ani většiny jednodeskových počítačů) nejsou 5V tolerantní, nelze "živý" kontakt tlačítek připojit přímo na GPIO. Tlačítka jsem tedy odpájel a nahradil čtyřmi NPN tranzistory v pozdře TO-92.
Protože osobně provozuji Gadgets na Raspberry Pi, kde je na GPIO headeru k dispozici i napájecí napětí 5V, rozhodl jsem se odpájet i původní pružinky držící baterii a klíčenku napájet přímo 5V z RPi (odpovídá trochu vybité původní baterii :) ).
Tímto způsobem je možné ovládat další 2 (režim on/off) nebo 4 (režim toggle) zásuvky. Co vy, používáte někdo něco podobného?
EDIT: Přidávám proof-of-concept plugin do Home Assistantu:
http://uloz.to/xCqpfvjH/jablo-keyfob-pyPokud by se někomu nechtělo otvírat Turrise, je možné klíčenku připojit i na nějaký USB-GPIO převodník, například FT232RL v bitbang módu.