Mohl by mi někdo prosím poradit jak krok za krokem nastavit novou verzi multiwanu? Přiznám se že nejsem linuxář, ale původní verze byla jednoduchá a hlavně fungující. Po update routeru se všechno co mohlo podělalo, musel jsem ho znovu nastavovat včetně mwanu. Buď jsem nechápavý, a nebo je nový multi-wan totální bastl!! Nastavil jsem wan + wan2 tak aby to nehlásilo chybu,ale co dál? MWAN Interface Live Status je na obou "offline" a nikde jsem se nedočetl jak to řešit. Nebylo by lepší nejdříve dát na net návod na konfiguraci nové verze a potom teprve udělat upgrade? Jsem z toho docela mrzutý
Nasel jsem bug v cestach, mwan3 ocekava cestu pro /usr/bin/ip v turrisu je /usr/sbin/ip
Opravi to symbolic link.
ln -s /usr/bin/ip /usr/sbin/ip
pak to funguje ve vychozim nastavenim, upravil jsem si jen wan2 na modem..
Díky po nocovce u Turrise konečně MW běží díky tobě. Na toto bych fakt nepřišel ...
Teda
cesty je nutno prohodit
Take bych ocenil navod jak nastavit novou verzi mwanu. Nejaky podobny jako existoval k multiwanu. Je mi jasne ze to neni prioritni ted po updatu na v.3.0 ale pokud ho nekdo sepise budu moc rad. Dekuji.
Přiznávám se že nevím kam to co jste psal mám zadat...přihlásit přes ssh mi nejde, chce to po mě heslo a to které znám do routeru mi nefunguje. Omlouvám se nejsem linuxář šlo by to trochu polopatě? :)
Tak jedině si změnit heslo ve webovém rozhraním Forisu
Zkoušel jsem se přihlásit přes ssh klienta do routeru, heslo do routeru znám. mám se přihlásit přes ssh jako uživatel "root" + heslo (stejné jako do forisu)? Opravdu jsem lunuxová lama, omlouvám se. Zkoušel jsem root + heslo jako do forrisu ale to nejde. Myslíte že změna hesla tomu pomůže?
Heslo pro SSH lze nastavit ve Forisu buď na záložce "Pokročilé nastavení", případně ho můžete nastavit na standardní záložce pro nastavení hesla po zatrhnutí "Používat stejné heslo pro pokročilé nastavení".
Tak to mám nastavené, pro Foris i Luci stejné heslo.