Dobrý den
Ta čísla ve smlouvě jsou celkově trochu nadhodnocená, aby to byl „bezpečný“ odhad.
Celkově, co se aktuálně posílá:
• Jednou za hodinu to kontroluje, jestli jsou updaty. Pokud žádné nejsou, pak je to jedno https spojení s několika byty přenesených dat. Velikostně jak upload tak download by mohl přibližně odpovídat návštěvě jedné stránky bez obrázků (neměřil jsem přesně, kolik bytů to bude).
• Jednou za hodinu se pošlou ladící logy ze sbíracích daemonů. Za běžných okolností, kdy všechno chodí, by to mohly být jednotky řádků, takže opět pár kilobytů.
• Jednou za čtvrt hodiny se pošlou záznamy z firewallu. Limit je na max. 1000 záznamů, každý má tak 100-200 znaků, takže tam je to taky tak max. čtvrt MB. Ale většina lidí má těch záznamů z FW relativně málo, tohle je horní odhad.
• Průběžně se komunikuje v rámci sbíracího daemona ucollect, ten si povídá co chvíli (v intervalech minut), ale posílané zprávy jsou maličké ‒ řádově stovky bytů ‒ a nové spojení se na ně nezakládá, využívá se stále stejné.
Myslím si, že na odezvu při prohlížení internetu by to nemělo mít žádný viditelný vliv. Ta komunikace je dost roztroušená v čase. Pár dní jsem Turrise testoval na 0.5MB připojení (v každém směru) a nepřišlo mi to nijak pomalejší, než obvykle.