Zdravím všechny!
Turrise mám od půlky dubna a zatím proti němu nemohu říct jediné slovo. Žádné výpadky, zpomalení konektivity, odpojování wifi zařízení nebo jejich zvýšená spotřeba. Prostě nic. Jediný výpadek 8 hodin byl způsoben přerušením dodávky elektřiny od ČEZu. Na druhou stranu ale musím říct, že router mám vpodstatě v továrním nastavení bez instalací dodatečných balíčků. Jediné co jsem nastavoval jsou veřejné adresy IPv4 a IPv6 a MultiSSID private/public. Vše ostatní je beze změn. Co se týče vytížení, Turris se spíš fláká - tiskárna, 3 notebooky,tablet a telefon, vše v domácím použití.
Rád bych začal začal využívat nějaké další možnosti, na které jsem původně plánoval pořídit samostatný "server" nebo NAS, ale podle všeho by je měl zvládat přímo Turris. Konkrétně se jedná o NAS, DLNA server a případně i streemování DVB-T do LAN. Trochu se ale bojím toho, že pokud se začnu v routeru hrabat, dostanu se do problémů, jako někteří zdejší uživatelé. Rád bych se proto zeptal (i vzhledem k tomu, že si s Linuxem příliš netykám a času na laborování není nazbyt):
- je zde někdo, kdo tyto funkce využívá a router mu jede dlouhodobě bez výpadků?
- byl by ochoten někdo mi router na tyto funkce nakonfigurovat? (klidně za úplatu)
Díky