Forum Turris
Fórum Turris Nápověda

Milí majitelé routerů Turris,

toto fórum bylo 9. 12. 2016 zmrazeno a nahrazeno naším novým Turris fórem. Ještě chvíli bude dostupné k prohlížení, ale již zde není možné přispívat. Více informací naleznete v oznámení o uzavření fóra.

Dear Turris routers users,

this forum has been frozen on Dec 9th, 2016 and replaced by our new Turris forum. It will be read-only accessible for some time after. For more information, read the announcement about closing the forum.

Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / opkg update hlásí chybu
- - Od meny Dne 2015-07-03 09:25
Netuší někdo kde by mohl být problém? Včera jsem byl donucen použít červeného tlačítka a po obnově ze zálohy koukám že nejde opkg.

Downloading https://api.turris.cz/openwrt-repo/turris/packages//Packages.gz.

curl: (6) Couldn't resolve host 'api.turris.cz'
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download https://api.turris.cz/openwrt-repo/turris/packages//Packages.gz, curl returned 6.
Nadřazený - - Od Michal Vaner (>>) Dne 2015-07-03 09:36
Dobrý den

Zřejmě nejede DNS. Neměl jste ho nějak nastavené? Vypnuté/zapnuté forwardování?
Nadřazený - Od meny Dne 2015-07-03 10:01
No teď jsem zkoušel přenastavit forward ve forisu a po stisku uložit vypadne chyba.

taky jsem zkoušel konektivitu a test hlásí že není. Přitom ping funguje.

Je to nějaké špatné asi začnu odznova.
Nadřazený - - Od Jarda Dne 2015-11-25 00:15
V adrese jsou dve lomitka. Je blbe konfigurace. A porad je blbe. Narazil jsem na to taky, proto to sem pisu.
Nadřazený - - Od Ondřej Caletka (>>>) Dne 2015-11-25 10:50
Dvě lomítka v URL ničemu nevadí. Uvedený odkaz v prohlížeči bez problému funguje. Tady je vázně chyba v nefunkčnosti DNS na routeru.
Nadřazený - Od Jarda Dne 2015-11-25 11:02
Máte pravdu. Narazil jsem na to, když mi shodou okolností přestalo fungovat WAN rozhraní. Ale to jsem zjistil až posléze, takže jsem viděl problémy i tam, kde ve skutečnosti nebyly. Adresu jsem v prohlížeči zkusil, ale nedbale. Nabral jsem ji z diskuse i s čárkou na konci. A když jsem zkusil zadat adresu "ručně", tak jsem ji zadal s jedním lomítkem, ale pochopitelně bez té čárky. Omlouvám se a děkuji!
Nahoru Téma Majitelé routerů / Technická podpora / opkg update hlásí chybu