Včera jsem se k testování bohužel dostal poměrně pozdě, nicméně nějaké výsledky mám, i když jsou pro mě dost nepochopitelné.
Když jsem začal, termostat byl ve stavu, který jsem popsal včera, tj. bez komunikace. Jediné co jsem udělal bylo, že jsem dvakrát zmáčknul ovládací kolečko. To ho probudilo a odeslal několik zpráv typu INT a SET. Po devíti minutách znovu, ale poté se opět odmlčel. Znovu jsem ho tedy probudil stiskem tlačítka a PŘENESL HO NA JINÉ MÍSTO (dál od routeru), abych ho měl na očích. K mému překvapení komunikace neustala a termostat se bez problémů hlásil až do rána. Ráno jsem ho vzal a aniž bych na cokoli sahal, přenesl jsem ho zpět na původní místo. Zde se ještě dvakrát ohlásil a pak se znovu odmlčel. Pak jsem ho BEZ PROBUZENÍ kolečkem přesunul tam kde byl přes noc a světe div se, čidlo se znovu začalo hlásit a od té doby až dosud bez problémů běží.
Takže problém podle mě jednoznačně souvisí s umístěním čidla, nicméně co by mu mohlo vadit na umístění na stole, kde je i router Turris s Jablotron donglem (cca 60 cm daleko) a několik dalších snímačů (cca 5-10cm od termostatu) opravdu netuším. Kromě těchto zařízení už je na stole jen monitor, scanner, reproduktory, PC (vše vypnuté) a kabelový modem od UPC, což nejsou zařízení, u kterých bych měl pocit, že by nějak mohla narušovat komunikaci. Jediné co mě napadlo, že by byl nějaký problém s blízkostí magnetického snímače nebo PIR čidel, nicméně mi tohle vysvětlení připadá dost divné.
Každopádně všem díky za reakce, budu s tím o víkendu ještě experimentovat a kdybych přišel na něco nového, dám vědět.