Gratuluji k gadgets
Ad další nápady:
1-Senzor světla by se mi taky hodil a zkusím zapátrat, v nabídce Jablotronu jsem nenašel
2 - Řeším mobilem, GCM notifikace pro upozornění a SMS poplachy, sabotáž atd. Nechtělo by se mi s sebou tahat další zařízení a mobil máme všichni prakticky pořád u sebe .)
3,5,6,7,8 jsem vyřešil tabletem (prozatím 1 na chodbě na zdi) a pro spokojenost asi rozšířím i do pokojů. Výhodou je, že tyto notifikace a "tlačítka" mám dostupné i z dovolené přes internet, i když narozdíl od toho namontovaného doma je vyžadováno navíc přihlášení.
Pokud jde o arduina, esp8266 atd, já bych se tomu zase tak nebránil. Samozřejmě to nekomunikuje protokolem ústředny Oasis, ale zase díky wifi (espčko) nejsem omezen dosahem komponent. Vše se mi sbíhá v Turrisu, zprávy (i ty z gadgets hned v pythonu parsuji na object a dále předávám normalizované jako JSON) a prakticky pak už neřeším, zda mi informace teče z komponenty gadgets, nebo espéčka ve sklepě (wifi tam je, dosah gadgets ne).
Ovládání 2 kanálů je samozřejmě škoda, ale je to prostě tak. Já pro 1 za kanálů využívám AC-82 pro osvětlení chodby, takže jsem zásuvku na stejném kanálu využil pro osvěžovač vzduchu, tedy svítí = voní