Zdravím majitele Turris Gadgets, rád bych se pochlubil svým výtvorem, otevíráním domovních dveří.
Domovní dveře mohu otevírat pomocí klíčenek a nebo přes webovou aplikaci, která může běžet přes jakékoliv zařízení, které je připojeno k internetu (telefon, tablet, ...).
K tomuto projektu jsem použil následující:
AC-82 Přijímač 2x relé 230V
JA-81M Univerzální rozhraní
Arduino UNO
Arduino Ethernet Shield
5V Relé
Přijímač AC-82 je připojen paralelně k tlačítku na domovním telefonu, relé jsem nastavil na sepnutí po dobu 2 vteřin. Rozhraní JA-81M jsem připojil k 5V Relé (relé je připojeno na IN1, GND a TMP s IN2 jsou spojeny na GND). Relé je připojeno přímo k arduinu s Ethernet shieldem. Na arduino jsem nahrál webserver, který reaguje na kliknutí tlačítka. Když klikneme na tlačítko, zapne se Relé a relé sepne kontakty u JA-81 čímž se odešle zpráva do turrisu ve formátu "[XXXXXXXX] JA-81M SENSOR LB:0 ACT:1". Po 5 vteřinách odešle zprávu negativní (ACT:0). Na turrisu běží script, který hlídá všechny příchozí události a vyhodnotí vše. Mám zde nastavenou podmínku, že pokud bude u sensoru ACT:1, sepne AC-82 relé (PGY:1). Po 5 vteřinách, kdy přijde od senzoru ACT:0 odešle do Relé PGY:0.
Odkaz na GIT:
https://github.com/mhaken/OpeningDoors