Dobrý den,
mám od vás router Turris model: RTRS02.
Internetové připojení mi ale u některých webových stránek (servis24.cz, bazos.cz, idos.cz a jiné)hlásí chybu "Tato webová stránka není dostupná" "DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN" a stránky se nenačtou, přestože vím, že normálně fungují.U jiných stránek mi většinou tato chyba vůbec nenaskočí. Někdy se po chvíli daná stránka načte a tudíž chyba zmizí. Můžete mi prosím poradit co s tím ? Je to velmi nepříjemné.
Od poskytovatele internetu mám vše nastavené, včetně DNS serverů.
Můžete mi poradit, co s tím ?
Děkuji za odpověď, Michal.
jak máte nastaveno v Administračním rozhraní - Foris - DNS používat forwardování? Případně bych zkusil jako sekundární DNSka google 8.8.8.8
Ano, mám tam zatrhnuté "používat forwardování". Mám nastavení DNS změnit ? Poskytovatel internetu mi DNS nastavil a mám k němu přiděleny dvě IP adresy. Co může popisovaný problém způsobovat ?
zkusil bych nejdříve zrušit zatržítko u forwardování, pokud to nepomůže zkusil bych manuálně změnit nastavení DNS jako primár nechat svého poskytovatele a jako sekundár dát 8.8.8.8 a restartovat router, dělá to i jiný prohlížeč než chrome?
Zkusil jsem zrušit forwardování a pomohlo to, tak myslím, že je problém vyřešen. Kdyby se opět objevily problémy, ještě přenastavím DNS 2 na 8.8.8.8. Děkuji za pomoc :-).
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN problém
Potřebujeme nové řešení
Od jiskdo
Dne 2016-05-16 20:38
Stejny problem.
Bez Turrise vse funguje OK, ale s nim problem s DNS. Pritom nslookup vrati spravnou IP, curl stahne obsah, ale pres prohlizec (Opera, Chrome, Safari, zkouseno na vice zarizenich) nejde. Vypnuti forwardovani pomuze, ale i tak by me zajimalo, kde je problem :)
Tento problém byl zde na fóru již hodněkráte probírán, stačí hledat. Nebo se podívat do
dokumentace. Problém je pravděpodobně špatná nebo žádná podpora DNSSEC na DNS serverech vašeho poskytovatele.