Na konferenci Internet a technologie mají v sobotu, 14.11.2015 po obědě Jablotron přednášku s názvem "
Turris Gadgets: výsledky pilotu", takže předpokládám, že usilovně sbírají ohlasy a přemýšlí, co s projektem dále..
Sadu gadgets denně využívám v běžném životě a stále přemýšlím, jak celý systém dále rozšiřovat, takže bych byl za pokračování projektu velmi rád a pokud by se nakonec rozhodlo třeba o možném update Turris dongle, určitě bych se dále účastnil :-)
Nyní mě nejvíce nyní láká čtečka RFID, kdy by se dalo kartami/tokeny celý systém bezpečně ovládat. Produkty Jablotronu jsou však na testy a bastlení metodou pokus/omyl celkem drahé, tak jsem nakonec místo JA-80N šel cestou čínského modulu RFID čtečky také s protokolem Wiegand 26 a dle výsledku budu zvažovat objednání periferie od Jablotronu.
Pokud to tady stále čte někdo z Jablotronu, v případné další fázi bych uvítal možnost zápůjčky periferií oproti záloze.
Rád experimentuji, nicméně nakoupit dalších 5 prvků na testy je investice s nejistým výsledkem. Chápu, že použité (vrácené) prvky je ze strany Jablotronu obtížné dále prodat, ale snad mají i své pokusné kousky, které jsou už odepsány. Pokud by si účastník projektu mohl jejich zařízení zapůjčit na omezenou dobu a byl by s výsledkem bastlení spokojen, zcela určitě by produkt raději odkoupil/nevrátil a vznikalo by více nových nápadů, technických řešení a více zpětné vazby. Naopak pokud člověk předem zakoupí zařízení za několik tisíc a nakonec to nešlape podle jeho představ (ne vinou produktu), příště k tomu pravděpodobně přistoupí obdobně jako já a objedná levný čínský bastl, který jej však může zklamat svým provedením, k nákupu periferie od Jablotron nikdy nedojde a celá myšlenka skončí v šuplíku :-)
Více než rok jsem se věnoval umělé inteligenci, konkrétně rozpoznávání objektů, které by mohlo být zajímavé ve spolupráci s kamerami EZS. Tehdejší projekt jsem utnul ve fázi rozpoznání barvy, tvaru a detekce výrazu obličeje, ale určitě by se hodilo alespoň obecné rozpoznání objektu, tedy když motion detekce zachytí pohyb na zahradě, bylo by fajn si dobastlit automatické info o tom, zda je to pes, člověk, či mi tam řádí bagr
.